Een water/water warmtepomp maakt gebruik van pure zonne-energie die is opgeslagen in de aardbodem. Dat begint aan de oppervlakte zodra de lentezon krachtiger wordt en tot hoog zomer, als de stralen van de middagzon diep in de bodem dringen, wordt de ondergronds warmte opgebouwd. Als in de herfst de bladeren vallen, is er genoeg energie in de bodem opgeslagen om uw huis ook tijdens een extreem koude winter te verwarmen. Met een water/water warmtepompinstallatie van creëert u een optimaal binnenklimaat doordat uw woning niet alleen wordt voorzien van warmte en warm tapwater, maar op warme zomerdag ook van koeling.

Met behulp van een mengsel van water en een milieuvriendelijk koudemiddel dat in een gesloten circuit circuleert , onttrekt de water/water warmtepomp via een ingegraven bron of via een boorgat warmte die is opgeslagen in de bodem. Deze warmteproductie wordt vervolgens overgedragen aan de warmtepomp, die de warmte omzet in bruikbare energie voor verwarming, warmtapwater en koeling.

Door gebruik te maken van duurzame energie verlaagt u uw energiekosten en bewijst u het milieu een dienst.

Dit type warmtepomp is tevens te bewonderen in mijn woning. Laat u overtuigen en maak snel een afspraak om te komen kijken.